Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară



Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe Drumul Național 66, între Bumbești Jiu și Petroșani. Traficul rutier a fost reluat în jurul orei 14:30, dar drumarii supraveghează nonstop aona respectivă. Debitul Jiului este de trei ori mai mare ca de obicei, iar apele s-au revărsar deja în unele zone. Până acum, cele mai expuse la inundații sunt Valea de Brazi și Câmpul lui Neag. Locuitorii din zonele vizate de revărsarea Jiului, aflat sub cod roșu de inundații, sunt evacuați din calea apelor, crescute dramatic în urma ploilor torențiale de joi noaptea. Pompierii militari, jandarmii și salvamontiștii din județele Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Sibiu au intervenit deja pentru evacuarea oamenilor din calea apelor și pentru limitarea efectelor precipitațiilor masive. Puhoaiele de apă fac ravagii și în județul Botoșani, unde Prutul a depășit cota de pericol. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, râul Prut a inundat grădini din satele Rediu și Rădăuți Prut, precum și Drumul Național 24 C, care face legătura între Rădăuți Prut și Miorcani. Sute de persoane au fost evacuate din calea apelor, iar pompierii au fost nevoiți să protejeze cu aproximativ 20.000 de saci de nisip și 500 de metri de panouri mobile casele de lângă Prut. Ploile abundente au făcut ravagii și în județul Argeș, în apropierea râului Mâzgana, unde zeci de gospodării au fost inundate, iar localnicii au fost evacuați.

BIANCA ROTARU, reporter ”Meteorologii anunță ploi abundente și în perioada următoare. La rândul lor, hidrologii au prelungit avertizarea de tip cod roșu de inundații pe Jiu, până la miezul nopții, și pe Prut până sâmbătă noaptea. Sub avertizare de cod portocaliu de inundații sunt râurile din Botoşani, Iaşi şi Vaslui, până sâmbătă la prânz, după care intră în vigoare un cod galben, valabil până în noaptea de sâmbătă spre duminică.”

Hidrologii avertizează că fenomenele periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor. În zonele cu risc de inundații au fost emise mesaje de atenționare prin sistemul RO-ALERT, pentru ca populația să-și ia măsuri de autoprotecție.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook