Violența cibernetică, inclusă printre formele de agresiune domesticăProiect de lege care prevede includerea violenței cibernetice printre formele de agresiune domestică, depus la Senat de parlamentari din multe partide! Printre prevederi se numără și urmărirea, prevenirea și combaterea cazurilor de violență cibernetică prin campanii. Legea în vigoare nu include violența cibernetică printre tipurile de violență domestică. În textul inițiativei legislative se arată că violența domestică înseamnă orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială, spirituală, sau cibernetică, care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

BIANCA ROTARU, reporter ”Proiectul de lege depus la Senat definește violența cibernetică drept hărțuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de informații și conținut grafic intim, precum și accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private, prin intermediul telefonelor sau orice alt instrument de telecomunicație.”

Hărțuirea în mediul online a devenit o formă gravă de abuz, care a luat amploare în ultimii ani. Internetul le oferă hărțuitorilor noi posibilităși de manifestare. Aceștia pot posta anonim zvonuri, mesaje răuvoitoare, poze compromițătoare sau informaţii personale umilitoare. Totodată, mesajele SMS sau apelurile video deschid noi oportunități de exploatare, victima putând fi contactata la orice oră și în orice loc. De obicei, acţiunile de hărţuire online au un potenţial distructiv enorm, fenomenul fiind extrem de dificil de stopat.

    [4]    VIOLENȚA CIBERNETICĂ
Mai multe ministere, cu sarcini în prevenirea violenței online

În ceea ce privește prevenirea actelor de violență domestică, proiectul prevede că se poate acționa prin difuzarea de materiale documentare de către Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Sănătății. În text se precizează că Agenția Națională de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați asigură coordonarea împreună cu alte ministere în raport cu integritatea unei perspective de egalitate între femei și bărbați în toate politicile, programele și cercetarea în domeniul inteligenței artificiale, pentru a evita potențiale riscuri ale tehnologiei care perpetuează sexismul, stereotipurile de gen și violența cibernetică. Proiectul a fost inițiat de 29 de parlamentari din partea tuturor partidelor parlamentare, iar Camera Deputaților este for decizional.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook