Violența în familie, un fenomen amplu în RomâniaViolența în familie, în special asupra femeilor, un fenomen care ne situează pe primul loc în topul rușinos al agresiunilor de acest fel înregistrate în statele Uniunii Europene. ”Violența împotriva femeilor” a fost recunoscută ca și concept în legislația din România prin ratificarea Convenției de la Istanbul, intrată în vigoare în septembrie 2016. În prezent, sunt colectate date numai pentru cazurile de violență în familie și asta abia din februarie 2014. Pentru celelalte tipuri de violență împotriva femeilor nu există cifre detaliate.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Numărul extrem de redus de acte de violență fizică sau viol raportate la Poliție demonstrează lipsa încrederii victimelor în autoritățile statului și faptul că instrumentele legale existente și serviciile de asistență aflate la dispoziția lor nu le oferă siguranță imediată.”

A fost readusă în discuție introducerea unui sistem bazat pe brățări electronice care să le arate anchetatorilor când ordinul de restricție este încălcat. Pe de altă parte, însă măsura se dovedește insuficientă, în condițiile în care nu cresc și pedepsele pentru agresori. La acest moment, o persoană care încalcă ordinul de restricție riscă doar închisoare de la o luna la un an sau amendă penală.

În contextul violenței în familie se reliefează, însă, un fenomen și mai grav. Datele statistice arată că, în fiecare săptămână, câte două femei sunt ucise de partenerii violenți. Realitatea de săptămâna trecută confirmă, din păcate, aceste date. Două femei au fost ucise de foștii parteneri de viață, după ce au fost hărțuite mult timp de aceștia. Cu toate că ambele victime se plânseseră de problemele cu partenerii, nimeni nu a intervenit pentru a preveni producerea tragediilor. Prima crimă a fost comisă marți, într-un salon de înfrumusețare din orașul dâmbovițean Titu. Măcinat de gelozie, un bărbat în vârstă de 35 de ani a înjunghiat-o pe fosta sa iubită. Vineri, un bucureștean și-a ucis fosta soție într-o grădiniță privată din Capitală. Astfel de evenimente demonstrează faptul că sistemul de protecție în cazul persoanelor hărțuite nu funcționează.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Pentru prevenirea actelor de violenţă, cu atât mai mult cu cât, iată, se poate ajunge la crimă, se recomandă părăsirea agresorului încă de la primele semne şi alertarea imediată a autorităţilor. Este important de știut faptul că persoana agresată trebuie să-și învingă frica de agresor și să ceară ajutorul Poliției și al organizațiilor implicate în sprijinirea victimelor violenței domestice.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook