Volumul „Covid colivia noastră”, lansat la Academia Română



Eveniment cultural, astăzi, la Academia Română! Personalități din lumea culturală și din mediul academic au participat la lansarea volumului „Covid, colivia noastră”. Volumul „Covid, colivia noastră” a luat naștere la începutul lunii martie, atunci când noul coronavirus a început să facă victime și în rândul românilor. Autorii incluși în paginile volumului și-au descris emoțiile care ies la iveală în text, dar și motivația.

RĂSVAN POPESCU, scriitor „Oameni, cum să spun, de mare recunoaștere în domeniul lor de activitate, niște minți limitate, văzându-se limitați la patru pereți, au pus pe hârtie trăirile lor din acea perioadă, este un volum foarte încărcat de emoție, deși inserează și părerile unor specialiști, infecționiști sau virusologi, nu este un volum tehnic din potrivă aș putea spune că este foarte încărcat de emoție. De emoția acelor oameni care au fost puși în situația să se limiteze la cercul familiei și la peretii casei.” 

NICOLAE DASCĂLU, consilier patriarhal „Eu, personal, am realizat un text, o comparație, într-o perioadă de molimă, de epidemie, din secolul 3, din timpul lui Ciprian al Cartaginei, și situația actuală, adică, modul în care s-au comportat creștinii în perioada respectivă și, cumva, ce am învățat noi de la ei de-a lungul veacului.”

LAURENȚIU ȘOITU, coordonator volum „Am dorit să vorbim în acest volum, nu a fost, nu despre istoria care s-a petrecut, ci despre ceea ce se întâmplă în momentele de declanșare a unei epidemii mondiale, care a devenit pandemie. În condițiile acestea, veți observa că toate mărturiile sunt din cele șase săptămâni ale evenimentului și sunt consemnări despre reacțiile în fața acestui anunț, în fața acestei stări, în fața a ceea ce ne așteaptă.” 

IOAN AUREL POP, președintele Academiei Române „Scopul este să ne învețe ceva din înțelepciunea unor oameni, în legătură cu situația limită prin care trecem. Ea fost scrisă mai de mult pentru că domul profesor Laurențiu Șoitu a fost printre primii din țară, dacă nu cumva primul, care a avut o asemenea inițiativă, de a strânge materiale despre această pandemie, despre modurile de infectare, dar, mai ales, despre impactul social. Cred că lucrarea rămâne ca document istoric peste ani, așa cum noi citim, acum, lucrări prin care a trecut omenirea. Domnia sa a strâns niște materiale, unele sunt scrise cu sentiment, altele sunt scrise și cu documentări științifice, și cred că este o lucrare utilă de citit, și acum, și în viitor.” 

În volumul „Covid colivia noastră" sunt incluși 50 de autori, din diferite domenii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook