Vom fi din ce în ce mai puţiniRomânia se numără între ţările din Europa de Est a căror populaţie va scădea cel mai mult până în anul 2050, arată un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Conform prognozei ONU, în timp ce populaţia la nivel global va creşte până la aproximativ 10 miliarde de oameni, în parte datorită dublării numărului de locuitori ai Africii, cele 10 ţări ale căror populaţii scad cu cea mai mare rapiditate se află în Europa de Est. Multe dintre aceste state se confruntă cu dificultăţi economice, populaţii care îmbătrânesc, rata scăzută a natalităţii, lipsa forţei de muncă specializate, emigraţia masivă şi, în unele cazuri, politici de imigrare restrictive.
În clasamentul ţărilor cu cea mai mare scădere demografică, pe primul loc se află Bulgaria, a cărei populaţie va scădea cu 23% în următorii 32 de ani. Ţara va pierde 1,7 milioane de locuitori până în 2050 – echivalentul întregii populaţii a capitalei Sofia şi a zonei metropolitane din jurul acesteia. Topul este completat de Letonia, cu o scădere demografică de 22%, Republica Moldova, cu 19% şi Ucraina, cu 18%. În Croaţia, Lituania şi România, populaţia va scădea cu 17%, iar în Serbia, Polonia şi Ungaria, cu 15%. Pe locul 11 în topul ţărilor cu cea mai mare scădere demografică din lume se află Japonia, ţara cu cele mai multe provocări demografice analizate.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook