Zeci de apeluri la Salvamont, în perioada CrăciunuluiSalvamontișii, în misiune de sărbători. În ciuda avertizărilor lansate de salvamontiști înainte de Crăciun, Dispeceratul Naţional Salvamont a primit, de Crăciun, zeci de apeluri de urgență. Cele mai multe au venit din județele Gorj, Braşov și Prahova. Cele mai multe solicitări au venit din partea turiștilor care s-au rătăcit pe potecile înzăpezite. Prin Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit, însă, și apeluri prin care se solicitau informaţii cu privire la starea pârtiilor şi a traseelor montane.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”În aceste zile, peste 500 de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină pentru salvarea turiștilor aflați în impas. De asemenea, sunt operaționale circa 80 de baze Salvamont, dotate și cu echipamente medicale pentru intervenții de urgență.”

Salvamontiștii revin cu recomandări în cazul persoanelor care petrec sărbătorile de iarnă la munte. Turiștii care iau culmile cu asalt sunt sfătuiți să aleagă schiuri potrivite, să abordeze cu precauție pârtiile, să respecte indicatoarelor de semnalizare şi balizele de marcare instalate pe pârtie şi pe traseele de schi pentru agrement și să nu se aventureze în zonele periculoase. Salvamont este singura structură cu misiune de salvare care deține personal pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane. În astfel de situații, echipele Salvamont pot fi alertate prin numărul unic de urgenţă 112.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook