Zeci de mii de români au votat cu urna mobilăAlegătorii care nu s-au putut deplasa la sediul secţiei de votare, din cauza unor boli, invaliditate sau care se află internaţi în spital ori execută o pedeapsă privativă de libertate votează cu urna specială mobilă, în anumite condiţii! Urna le este adusă de o echipă formată din cel puţin doi membri ai secției de votare. Potrivit regulilor stabilite pentru acest scrutin, urna va ajunge mai întâi la persoanele care nu sunt bolnave de COVID-19, iar ulterior la cei carantinaţi sau izolaţi la domiciliu. Membrii birourilor electorale și personalul de pază care însoțesc urna trebuie să poarte mască şi mănuşi și să nu intre în locuința alegătorului, toate formalitățile fiind îndeplinite la intrare.


EUGEN CHIȚU, reprezentant secție de votare
"- Unde mergeți cu urna, la persoane bolnave sau la persoane care au Covid?
- La persoane bolnave care sunt la terapie în Spitalul Municipal.

- Aveți solicitări și pentru cei care au Covid care stau la domiciliu, în izolare?

- Pentru cei de la domiciliu deocamdată nu avem solicitări, avem numai pentru cei de la spital solicitări.

- Cam câte solicitări aveți?

- Vreo 21.

- Cam cât durează până ajungeți la persoanele care au nevoie de urna mobilă?

- Ar fi trebuit să ajungem foarte repede, dar Poliția nu a fost înzestrată cu mașină ca să ne ducă cum era protocolul și ne va duce pe jos și asta va dura mult mai mult." 

 

Potrivit legii, persoanele care au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot au depus o cerere la secția de votare și mai multe documente justificative. Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare dispun măsurile necesare, astfel încât la ora 21.00, ora încheierii votării, urna specială să se afle în localul de vot.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook