Zeci de milioane de măști necorespunzătoare, retrase de la comercializarePentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS CoV-2, românii sunt nevoiți să poarte măști de protecție. Problema este că nu toate măștile aflate pe piață sunt conforme. În urma controalelor, comisarii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit zeci de milioane de măști necorespunzătoare.

EDUARDT COZMINSCHI, președinte A.N.P.C. „La momentul de față producem în România măști de foarte bună calitate și la prețuri foarte rezonabile. În urma controalelor pe care le-am efectuat tot timpul am încercat să mergem pe trasabilitatea produsului. Acest lucru ne-a dus la importatori și la producători bineînțeles. În ultima perioadă au intensificat aceste controale, astfel încât, în momentul de față, pot să vă prezint și o situație statistică.”

Potrivit datelor comunicate de șeful A.N.P.C., în ultima perioadă au fost efectuate controale privind măștile de protecție și măștile medicale la 504 operatori economici. Au fost verificate produse în valoare de trei milioane șase sute cinzeci de mii de lei.

EDUARDT COZMINSCHI, președinte A.N.P.C. „În urma abaterilor constatate au fost retrase de la comercializare 31 de milioane de bucăți de măști, până la remedierea deficiențelor constatate și, de asemenea, au fost retrase definitiv de la comercializare ca necorespunzătoare aproximativ 90.000 de măști.”

VOX „- Este foarte bună masca sanitară. - Știți că au fost făcute foarte multe controale și au fost confiscate foarte multe măști pentru că nu erau în regulă. - Nu știu ce să zic, nu ar fi trebuit, pentru că masca ne protejează de boala care e acum în natură.” 

VOX „Am înțeles că sunt unele mai performante. Asta e, folosim ce avem și ce putem. Sunt clasice, pe astea le folosim.” 

VOX „Nu par prea foarte sigure, având în vedere țesătura de proastă calitate.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook