Zi dedicată lui BrâncușiZi importantă, pentru cultura românească! În fiecare an, pe 19 februarie este marcată Ziua Națională Constantin Brâncuși, atunci când este și ziua de naștere a marelui sculptor român. Cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la nașterea lui Brâncuși, Muzeul Național de Artă din București a pus la dispoziția publicului un tur ghidat al operelor sale. De asemenea, a fost asigurat un program de activități pentru copii, în cadrul unor ateliere precum ”Pasărea ascunsă în piatră”, cu scopul de a-i ajuta să pătrundă în universul operei brâncușiene prin intermediul jocului, al simțurilor și al experienței directe.

ILEANA MITU, istoric de artă, MNAR "Suntem în sala care găzduiește cea mai mare colecție de sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, din România. În spatele meu, sculptura "Supliciul", este un copil care se rotește și nu știm dacă suferă sau se alintă. Este o sculptură de bronz. Și pe partea stângă, "Prometeu", cel care a furat focul și l-a dăruit oamenilor. Deja, la "Prometeu" forma capului este foarte abstractizată, este ceva ce se apropie de stilul lui Brâncuși pe care l-a adopat mai târziu."

VOX "În primul rând am venit să ne aducem aminte de Brâncuși. Recunosc că, uneori, uităm că avem și în Muzeul Național câteva opere de-ale lui. Este bine ca, măcar din când în când, să ne aducem aminte cât este de valoros. Prin asta, încercăm să îl respectăm și să punem în valoare tot ceea ce înseamnă el pentru cultura noastră."

LORENA PODAR, reporter "Vizitatorii descoperă aici, în Galeria de Artă Românească Modernă, 13 opere consacrate ale marelui sculptor Constantin Brâncuși, din perioada sa de formare și tranziție. Lucrări precum "Somnul","Danaida", "Scaun", "Rugăciunea" și chiar macheta pilonului "Porţii Sărutului" pot fi admirate de publicul interesat de arta marelui sculptor din Hobița Gorjului."

Născut pe 19 februarie 1876, în Hobița din județul Gorj, Constantin Brâncuși este considerat o personalitate marcantă în mișcarea artistică a secolului al XX-lea şi unul dintre cei mai mari sculptori ai acestei perioade.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook