Ziua Diversității CulturaleZiua Diversității Culturale, marcată la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Cu ocazia acestei zile speciale, elevii români și străini care învață la această unitate școlară au participat la diverse activități, în prezența cadrelor didactice și a părinților.

CARINA, elevă, Școala Gimnazială nr. 59

”Această zi este foarte importantă pentru noi, mereu am sărbătorit și ne place să avem o formație de cor și una de dans, pentru că fiecare festivitate are până la urmă sensul ei și înțelesul ei.”

ARTHUR, elev, Școala Gimnazială nr. 59

”Eu înteleg că trebuie să respectăm și alte culturi, când plecam din țara mea maternă.”

ADAM, elev, Școala Gimnazială nr. 59

”În primul rând respectuoși, să vă comportați cum se comportă toți unii cu alții și normal, efectiv, nu trebuie să te comporți cu oamenii aceștia diferit”.

DARIUS, elev, Școala Gimnazială nr. 59

”Mă bucur foarte mult că și-au făcut timp pentru noi profesorii și elevii, deoarece, până acum, noi ne-am chinuit să învățăm culturile, dansurile României, și mă bucur că au avut și ei ocazia să le învețe pe ale noastre.”

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59

"Fiecare copil are dreptul la identitate culturală. Noi am constat că avem sărbătorile noastre și, de fiecare dată, ei așteptau ca și pentru ei să se întâmple ceva. Totul a început dintr-o clasă, în care sunt patru, cinci copii din afară, migranți și remigranți, și ei au cerut să existe o astfel de sărbătoare și pentru ei. Treptat, trepat, am constatat că, de la patru, cinci copii, am ajuns la 34 și, încă, numărul crește.”

Un astfel de eveniment, precum Ziua Diversității Culturale, este un beneficiu pentru școlarii români și străini, care ajung să cunoască, împreună, valoarea tradițiilor și obiceiurilor specifice țării noastre și să împărtășească, totodată, valorile specifice țărilor din care provin elevii străini.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook