Ziua EducațieiDiscursuri, dar şi şcoli închise, de Ziua Educaţiei! Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj în care a vorbit despre rolul dascălilor şi despre importanţa educaţiei. ”O Românie puternică are nevoie de cetăţeni educaţi şi pregătiţi pentru a înfrunta provocările unei lumi aflate într-o continuă schimbare”, spune Klaus Iohannis. Acesta a apreciat că sistemul educaţional trebuie să ofere tinerilor competenţele necesare pe piaţa muncii, inclusiv în ceea ce priveşte adaptarea la provocările unei societăţi digitalizate. Şi premierul Viorica Dăncilă le-a mulţumit într-un mesaj cadrelor didactice pentru contribuţia acestora „la o Românie mai bună”. Ea a precizat că educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie şi fundaţia unui stat dezvoltat.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "În schimb, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ susţin că, în anul 2018, educaţia nu doar că nu mai reprezintă o prioritate naţională, ci este “atacată” prin seria măsurilor distructive. FSLI consideră că “şcoala românească” a rămas doar un simbol. Acesta acuză lipsa investiţiilor şi salariile nemotivante din sistemul educaţional."

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educaţiei Naţionale cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional. Din acest motiv au fost închise şi unităţile de învăţământ din mai multe judeţe ale ţării, precum Suceava, Brăila şi Buzău, dar şi din Capitală. În judeţul Galaţi, au fost închise şcolile unde sindicaliştii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unităţi s-au desfăşurat ”activităţi specifice”. De asemenea, în municipiul Bucureşti, unele unităţi de învăţământ, în care vor funcţiona secţii de votare pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook