Ziua Eroilor



Ziua Eroilor, sărbătorită de românii din toate colțurile țării! Cu o semnificație aparte pentru poporul român, această zi este dedicată militarilor căzuți la datorie, în lupta pentru libertate, credință, dreptate și întregirea neamului. S-a stabilit ca Ziua Eroilor să coincidă cu sărbătoarea creștină dedicată Înălțării Domnului, astfel că, în fiecare biserică din România, pe lângă slujba obișnuită, au fost pomeniți și eroii neamului românesc. La București, președintele Klaus Iohannis și alți înalți demnitari ai statului au i-au omagiat pe cei care și-au dat viața pe câmpul de luptă, în Parcul Carol I, la Monumentul ”Mormântul Ostașului Necunoscut”.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României. Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei”.

La rândul lui, cu ocazia celebrării Zilei Eroilor, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook, cităm: „Chiar dacă respectul nostru este egal față de toți eroii, un gând aparte se îndreaptă spre eroii români, bărbați și femei, cărora le datorăm independența, unitatea și statutul din prezent al țării noastre în lume”, am încheiat citatul. Ceremonii solemne au avut loc în majoritatea orașelor și comunelor din România. În comuna Cumpăna, din județul Constanța, primarul Mariana Gâju și oficialii locali, împreună cu reprezentanți ai comunității, au omagiat memoria oamenilor locului care s-au sacrificat pentru patrie. Printre cei prezenți s-au aflat și copii, elevi ai Liceului Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” și ai școlilor gimnaziale din Cumpăna, cei care vor duce mai departe tradiția cinstirii eroilor neamului.

AMBIANȚĂ IMN

În acordurile imnului național, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război Mondial și Monumentul Veteranilor. De asemenea, a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor căzuți la datorie.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook