Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane marchează lupta pentru combaterea flagelului sclaviei moderneBilanț îngrijorător, realizat de Poliția Română și dat publicității de Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane! În urma celor 120 de acțiuni operative realizate în primele 9 luni ale anului, pe lista poliției se află aproape 600 de suspecți. Dintre aceștia, peste 150 au fost reținuți, aproape 140 au fost arestați preventiv, iar față de peste 160 de suspecți a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune. Tot în aceste nouă luni au avut loc peste 400 de percheziții domiciliare și au fost destructurate 17 grupări infracţionale, formate din 90 de persoane. În urma acţiunilor, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 8,4 milioane de lei, între care 46 de imobile. Dosarele penale sunt instrumentate de procurorii D.I.I.C.O.T.. În cursul acțiunilor, autoritățile române au colaborat cu autorităţile corespondente din alte țări europene, sub egida EUROJUST, prin intermediul unor echipe comune de anchetă. Potrivit Poliției Române, în ultimii ani au fost înregistrate progrese semnificative în combaterea traficului de persoane. Din 2010, s-au creat 56 de astfel de echipe comune de anchetă, dintre care 9 în 2018. Echipele comune au efectuat deja 70 de percheziții pe terioriul României și 27 pe terioriul tărilor semnatare implicate.

BIANCA ROTARU, reporter ”Majoritate victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei, din țările în care oamenii au mai puține opțiuni în ceea ce privește cariera, unde populația este tentată să lucreze în străinătate, iar copiii sunt neglijați. De obicei, victimele sunt femei și copii din grupuri vulnerabile sau chiar persoane cu dizabilități. Această formă modernă de sclavie reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului și a principiilor statului de drept. Reprezintă, de asemenea, un atac la adresa demnității umane, cu efecte negative asupra fizicului și psihicului victimelor.”

La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane a fost desemnată în 18 octombrie 2016, în contextul asumării pe termen lung a angajamentului Comisiei Europene de a preveni şi combate acest flagel internaţional.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook