Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, marcată în toată lumeaZiua Internaţională a Drepturilor Omului, marcată la nivel mondial, atât prin conferinţe şi reuniuni politice la nivel înalt, cât şi prin evenimente culturale. Anul acesta, tema Zilei este „Tineretul apără drepturile omului", pentru a celebra potențialul tineretului ca agent constructiv al schimbării.

COSMINA STOIAN, reporter "Campania, coordonată de Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, vizează punerea în lumină a rolului de lideri al tinerilor în mişcările colective, ca o sursă de inspiraţie pentru un viitor mai bun. Campania este proiectată să încurajeze şi să expună modul în care tinerii din întreaga lume apără drepturile omului şi se poziţionează împotriva rasismului, discursului instigator la ură, hărţuirii, discriminării şi efectelor schimbărilor climatice."

„Toţi oamenii se nasc liberi şi egali în demnitate şi în drepturi”, se afirmă în primul articol al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, adoptate la 10 decembrie 1948 de Adunarea Generală ONU. În declaraţie se stipulează că toţi oamenii s-au născut cu drepturi egale şi inalienabile, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, opinii politice sau de altă natură, origine națională sau socială, proprietate, naștere, statut social.” În decursul ultimilor 70 de ani, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și-a extins sfera de acțiune pe întreg continentul, protejând în prezent drepturile și libertățile fundamentale a peste 830 milioane de oameni din cele 47 state membre. Grație Convenției, supravegheată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Europa beneficiază de cel mai puternic sistem internațional de protecție a drepturilor omului din lume. ''Unde încep, până la urmă, drepturile universale ale omului? În locuri mici, aproape de casă - atât de aproape şi atât de mici încât nu se pot vedea pe nicio hartă a lumii. Dacă aceste drepturi nu semnifică nimic aici, acasă, nu au semnificaţie nicăieri. Fără implicarea solidă a cetăţeanului pentru menţinerea lor aproape, vom privi în van după progres în lumea largă", spunea Eleanor Roosevelt, fosta primă doamnă a Statelor Unite şi una dintre persoanele cu un rol esenţial în redactarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook