Ziua Internațională a MediculuiZiua Internaţională a Medicului, marcată de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti prin lansarea campaniei ”Respect pentru Medici. Respect pentru Pacienţi”! Campania vizează o serie de acţiuni de conştientizare şi informare cu privire la importanţa şi menirea profesiei medicale, precum şi abordarea unui comportament corect al medicilor faţă de pacienţi, dar şi al pacienţilor faţă de medici. Cu această ocazie, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie-Intensivă, Şerban Bubenek, a transmis un decalog al recomandărilor pentru cadrele medicale.

ȘERBAN BUBENEK, președinte, Societatea Română de Anestezie și Terapie-Intensivă ”Stimaţi colegi, profesiunea medicală este una liberală, dar în acelaşi timp vocaţională şi cu importante accente sociale guvernate de percepte clară, etice şi deontologice, care trebuie aplicate zi de zi. De aceea, vă îndemn să utilizaţi şi dumneavoastră decalogul pe care noi l-am adoptat pentru întreg personalul, încă din 2010, la nivelul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

1. Poartă-te cu pacientul aşa cum ai dori să fii tratat tu, dacă ai fi bolnav.
2. Rudele pacienţilor trebuie tratate ca şi cum ar fi rudele tale.
3. Zâmbeşte şi dă încredere celui care suferă.
4. Explică pacientului, în termeni simpli, ceea ce vrei să faci.
5. Scrie totul în foaia de observaţie.
6. Cere ajutor.
7. Nu condiţiona în niciun fel serviciile medicale.
8. Nu cere.
9. Nu primi ce nu ţi se cuvine.
10. Aminteşte, în fiecare zi, colaboratorilor tăi, cele de mai sus”.

De Ziua Internaţională a Medicului, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, a anunţat că organizația va oferi asistenţă juridică medicilor care sunt agresaţi la locul de muncă. ”Cu toţii am auzit de greşeli şi fapte reprobabile ale unor medici, iar în aceste cazuri, justiţia trebuie să se pronunţe şi, cu siguranţă, pe mine şi pe majoritatea dintre noi medicii, astfel de situaţii nu ne reprezintă. Dar nici nu putem fi de acord cu situaţiile în care medici care îşi fac datoria sunt agresaţi. Spunem ferm, medicii trebuie să îşi îngrijească pacienţii cu profesionalism şi dedicare, dar, trebuie să trecem şi de la vorbe la fapte”, a transmis Cătălina Poiană. Pe 17 septembrie a fost marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, cu sloganul ”Amplifică vocea pacienților”. Cu această ocazie, Organizația Mondială a Sănătății le-a cerut tuturor să ia măsurile necesare pentru a se asigura că pacienții sunt implicați în formularea politicilor, sunt reprezentați în structurile de guvernare și sunt parteneri activi în propria îngrijire.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook