Ziua Internațională a Sărutului6 iulie, Ziua Internațională a Sărutului, „Kissing Day” sau „Kiss Day”! Sărutul este sărbătorit în fiecare an, pe 6 iulie, în urma unei hotărâri a Organizației Națiunilor Unite, adoptate în 2006, la inițiativa Marii Britanii. Sărutul reduce tensiunea arterială, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce reacţiile alergice. Oamenii de știință spun că, atunci când oamenii se sărută, iși folosesc aproape toți mușchii din corp, timp în care consumă circa 50 de calorii pe minut. Studiile arată că un sărut de bună-dimineața este medicamentul perfect pentru a preveni bolile legate de stres. Așa că, este de înțeles de ce merită celebrat!

BIANCA ROTARU, reporter „Expresie a sentimentelor dintre doi oameni, sărutul trimite impulsuri prin neuroni şi eliberează un amestec de hormoni prietenoși. Dintre aceștia, cei mai importanți sunt oxitocina, care mediază relaţiile sociale, dopamina, cu rol în stimularea dorinţei şi serotonina, care contribuie la o stare de bine şi fericire. De asemenea, sărutul reduce nivelul hormonului de stres.”

Este adevărat că există și reversul medaliei. Sărutul transmite si un mare număr de bacterii. În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că o mulțime de virusuri și bacterii trec de la un partener la altul, în cazul unui sărut "franțuzesc", adică prelungit si cu atingerea limbii. Din fericire, peste 90% nu reprezintă un pericol. Romanii au avut ideea de a împărți sărutul pe categorii. Astfel, există Osculum – sărutul pe obraz, Basium – sărutul pe buze și Savolium – sărutul pasional. Cel mai lung sărut al tuturor timpurilor a durat 17 zile, 10 ore și jumătate și a avut loc în Chigaco, în 1984. Cel mai erotic sărut din toate timpurile este considerat cel dintre Ingrid Bergman și Cary Grant, în filmul Notorious. Ca manifestare culturală, sărutul este prezent în foarte multe opere de artă. Constantin Brâncuşi a exprimat această formă a afecţiunii umane în seria de sculpturi "Sărutul", precum şi în lucrarea monumentală "Poarta sărutului". În pictură, a fost imortalizat, printre alții, de Francesco Hayez, Gustav Klimt și Pablo Picasso. În arta fotografică, sărutul marchează chiar un moment istoric. Fotografia "Ziua Victoriei în Times Square", realizată de Alfred Eisenstaedt şi devenită celebră prin publicarea în revista "Life", importalizează momentul în care un marinar sărutând o femeie îmbrăcată în rochie albă, sărbătorind, astfel, capitularea Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Autorul fotografiei nu a avut timp să identifice protagoniştii fotografiei şi, de-a lungul timpului, identitatea celor doi a fost subiect de dispută. Cea care a declarat că este prezentă în fotografie a fost Greta Zimmer Friedman, care a spus că a fost sărutată de un marinar pe care nu îl cunoştea şi a descris acel sărut ca pe un act de bucurie al marinarului care nu trebuie să se mai întoarcă să lupte în Pacific.Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook