Ziua Mamei, în prima duminică din mai6 mai, Ziua Mamei! În România, Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, fiind instituită prin Legea nr. 319/2009. Prin același act normativ a fost instituită și Ziua Tatălui, care se sărbătorește în cea de-a doua duminică a lunii mai, anul acesta fiind pe 13 mai. Inițiativa pentru instituirea acestor două sărbători a avut-o Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, precum și un grup de șapte parlamentari. Legea a fost promulgată la 13 octombrie 2009.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit expunerii de motive, "sărbătorirea distinctă a celor doi părinți va oferi prilejul evidențierii importanței și rolului fundamental al mamei și al tatălui în creșterea și educarea propriilor copii, demonstrând că cei doi părinți sunt complementari". Până în anul 2009, România se număra printre puținele state ale lumii, care, în lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua Femeii - 8 Martie, extinzându-i aria de semnificații."


    [3]    ZIUA MAMEI
România s-a aliniat statelor care marchează distinct această zi.

Prin sărbătorirea Zilei mamei la nivel național, este subliniată importanța acesteia în viața de familie și în universul copilului, România aliniindu-se astfel statelor care marchează distinct această zi. Potrivit site-ului www.mothersdaycelebration.com, în cea mai mare parte a țărilor care marchează aceasta zi, ea este sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai. Printre acestea se numără Australia, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, China, Germania, Italia, Japonia, Elvetia, Turcia, Ucraina și Statele Unite ale Americii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook