Ziua Mondială a Râsului, în vremea pandemiei



Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Râsului, celebrată, anual, în prima duminică a lunii mai. Inițiativa apărută în anul 1998, îi aparține indianului Madan Kataria, fondatorul mișcării „Laughter Yoga”, adică terapia prin râs. Tema din acest an este „Nu râdem pentru că suntem fericiţi, ci suntem fericiţi pentru că râdem”. Mulți oameni consideră că, în plină pandemie, o zi dedicată râsului nu este cea mai potrivită. Madan Kataria îi contrazice, însă: „Câteva minute dedicate râsului sunt cu atât mai necesare, date fiind actualele restricţii şi îngrijorări”! Deși, în prezent, întâlnirile, petrecerile şi spectacolele nu mai au loc, cei interesaţi de o porţie sănătoasă de râs pot accesa paginile de socializare ale diferitelor cluburi înfiinţate de adepţii terapiei prin râs. Potrivit site-ului www.laughteryoga.org, în acest moment există mai mult de 20.000 de cluburi de râs în 110 țări.

prin telefon: RADU LECA, psiholog „Cred că este important în viața noastră, atâta timp cât ajungem să ne manifestăm în direcția respectivă. În ultimele săptămâni, râsul a devenit sarcastic, ironic. Eu mă bucur tare când cineva își aduce aminte că e Ziua Mondială a Râsului, doar că mă întreb, sincer, câți oameni râd astăzi.” 

COSMINA STOIAN, reporter ”Adepții terapiei susțin că râsul contribuie la eliberarea endorfinelor, numite uneori „molecule ale fericirii”, schimbând în bine starea de spirit după doar câteva minute. Beneficiile includ și o mai bună relaționare cu cei din jur, râsul fiind o energie pozitivă, de multe ori molipsitoare, care ajută oamenii să lege prietenii sau să le îmbunătățească.”

Râsul reduce stresul, proprietățile lor analgezice fiind comparate cu cele ale morfinei. Totodată, eliberarea endorfinelor în organism poate duce la îmbunătățirea sistemului circulator și întărirea celui imunitar. Mai mult, terapia lui Madan Kataria promite transformarea bunei-dispoziții în adevarate exerciții de respirație și de tip cardio, ceea ce, pe termen lung, ajută la oxigenarea organismului și la menținerea unui tonus ridicat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook