Ziua NATO, în România



Ziua NATO, marcată în România! Se împlinesc 18 ani de la aderarea României la cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie. Pe 2 aprilie 2004, drapelul ţării noastre a fost, pentru prima dată, arborat la sediul NATO din Bruxelles. Ziua NATO este marcată în țara noastră, în fiecare an, în prima duminică din luna aprilie. Două ceremonii militare au fost organizate, duminică, pentru a sublinia importanța Alianței Nord-Atlantice din care facem parte, mai ales în contextul războiului din Ucraina și amenințării de către Rusia a securității internaționale.

VASILE DÎNCU, ministrul Apărării Naționale ”Aderarea, în urmă cu 18 ani, la Alianța Nord-Atlantică a adus României și, astăzi, vedem foarte bine, în mod practic, cea mai solidă garanție de securitate din istoria României. Încă de la invadarea Crimeei de Federația Rusă, în anul 2014, România a susținut importanța geostrategică a regiunii extinse a Mării Negre pentru NATO, propunând, în mod constant, măsuri pentru întărirea flancului estic. Iar Alianța a răspuns, de fiecare dată, favorabil, astfel că beneficiem, astăzi, în România, de o arhitectură de securitate completă și permanentă.”

MIRCEA GEOANĂ, secretar general adjunct al NATO ”România este pentru NATO, în NATO și pentru întreaga Europă, o țară ancoră, un partener de prim rang, a cărui relevanță strategică, în zona Mării Negre, în zona Europei de Sud-Est și în spațiul transatlantic, sunt respectate și sunt, astăzi, la un nivel excepțional.”

FLORINA ILICEA, reporter ”La summitul extraordinar al NATO, din 24 martie, au fost luate măsuri decisive pentru întărirea Flancului Estic. 40.000 de militari din cadrul Alianței au fost aduși în țările membre NATO, inclusiv în România, pentru a păzi securitatea granițelor de est. Alte sute de mii de militari aflați în statele membre ale Alianței sunt în alertă, gata să intervină dacă amenințarea Kremlinului la adresa țărilor vecine va fi pusă în practică.”

NATO a luat naștere în aprilie 1949, în baza Tratatului Atlanticului de Nord, semnat la Washington. Obiectivul principal era acela de a pune în aplicare un sistem comun de apărare împotriva unui atac provenit din exterior. Alianța politico-militară reunește, la ora actuală, 30 de țări din Europa și America de Nord. În mesajul transmis de Ziua NATO, președintele Klaus Iohannis arată că, în cei 73 de ani de existență, Alianța și-a dovedit rolul crucial în asigurarea securității euroatlantice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook