„Obiecte și voci”, noul volum al marelui scriitor Alexandru Sfârlea



„Obiecte și voci”, volumul de poezii recent publicat de valorosul scriitor contemporan Alexandru Sfârlea, nu a avut parte de o lansare de carte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar odată publicat, a ajuns în librării. Despre noua sa creație literară, Alexandru Sfârlea spune că a explicat prin versuri viziunea sa poetică despre lume.

prin telefon: ALEXANDRU SFĂRLEA, scriitor „Eu, de vreo 4-5 ani, scriu sfârlezii, chiar dacă enervează pe mulți. Cică, e un ego exacerbat, dar nu e. Sfârleziile ne determină să recunoaștem că rolul și rostul acesteia, a sfârleziei, al meu, este acela al poeziei dintotdeauna și mai spune Alui Gheorghe că ”Obiecte și voci” este o carte care sintetizează temele și vocile poetului la maturitate.”

Alexandru Sfârlea vorbește despre rolul sufletului și al poetului, rol a cărui importanță este din ce în ce mai redusă în societatea de astăzi. Volumul este dedicat fiicelor sale și mamei lor, deoarece familia este celula de bază a societății, spune autorul.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, scriitor „Poezia, pentru mine, a fost un fel de antidot împotriva unei disperări prost mascate. Sunt și poezii ca expresie așa-zis elocventă, a unei revolte împotriva unei lumi în care poetul, după cum știm, scriitorul în genereral, sunt considerați niște marginali.” 

Textul care dă titlul cărții, recitat cu căldură de poet, explică comunicarea între realitate, metafizică și lumea imaginară.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, scriitor ”Am văzut obiecte părăsite/ dar în care mai rămăseseră/ urme de clorofilă/ și ceva din acel dans nupțial/ al plămădirii srafiilor/ am simțit vibrația acelei voci a ființei/ care și-a făcut pat de suferință/ din întuneric, o întunecime albă/ ca marmura neajunsă pe mâini de artist”

Cea mai importantă carte a lui Alexandru Sfârlea este „Către Sing”. Volumul, în 43 de părți, a fost propus pentru traducere în limbi de circulație internațională în 2011, de către Institutul Cultural Român. Despre cărțile sale au scris cu apreciere Alex Ștefănescu, Ghorghe Grigurcu, Stefan Borbely, Constantin Cubleșan și Ioan Moldovan. Alexandru Sfârlea s-a născut în 1947, în comuna Sânmartin din județul Bihor. A îmbrățișat cariera de jurnalist și a lucrat în redacția cotidianului Crișana, dar a colaborat și cu o serie de reviste culturale. A publicat recenzii, eseuri, proză, poezii și pamflete și epigrame.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook